De Afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid kan op bijna elke locatie plaatsvinden. Samen bespreken we de specifieke wensen van u en of de overledene met betrekking tot de afscheid.

Waar vindt de uitvaart plaats?

De uitvaart kan plaatsvinden in een crematorium, een kerk of uitvaartcentrum, maar ook op een bijzondere locatie zoals een sfeervol restaurant of een favoriete zaal. Een intiem afscheid in de huiskamer, of bij mooi weer in eigen tuin behoort ook tot de mogelijkheden. Op alle passende uitvaartlocaties kan een afscheidsplechtigheid plaatsvinden en daarbij denken wij graag met u mee. Samen zullen we dan naar een vorm van woorden, muziek, rituelen, sprekers en gedichten zoeken, die bij het leven passen van de overledene en nabestaanden.

Na afloop van een ceremonie en eventueel een samenzijn, kunnen de gasten napraten en samen een kopje koffie drinken of het glas heffen op het leven. Aansluitend het uitzwaaien van de overledene. De gasten maken een erehaag en familie draagt de kist naar de rouwauto. Familie en uitvaartbegeleidster begeleiden de overledene naar crematorium of begraafplaats. Iedere keuze is een persoonlijke keuze, ook wat de uitvaartlocatie betreft.

Samen onderweg naar een persoonlijk afscheid..